12 C
Skopje

Работилница на младинскиот предизвик Generation Unlimited

АКТУЕЛНО

Започна работилницата на младинскиот предизвик Generation Unlimited, овој пат на тема „Како може дигиталната технологија да придонесе за поактивно вклучување на децата и младите со попреченост во образованието и во секојдневниот живот?”.

Предизвикот се одржува во 40 земји во светот вклучувајќи ја и нашата држава. Во наредните 3 дена, 10 младински тимови ќе работат на своите кретивни решенија на проблеми кои ги засегаат младите со попреченост #GenUnlimited #THISAbility #DigitalInclusion
Имплементирано и организирано од SmartUp – Social Innovation Lab Поддржано од UNICEF MK Фондација Телеком за Македонија Telekom MK локално поддржанo од Сојуз на извидници на Македонија – Scout Association of Macedonia.

Повеќе информации на страната на УНИЦЕФ – кликни тука.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Јанчев открива: Сакав да ја продадеме Белата палата, наши гласачи живеат со по две евра на ден

Како Потпретседател на ВМРО ДПМНЕ предложив да ја продадеме Белата палата. Не може да бидеме народна партија во држава каде што дел од народот...

Trump: I voted for a guy named Trump

US President Donald Trump Voted for the 2020 Presidential Election at a Florida Library He exercised his right to vote in a library in West...

Две до три недели државен карантин за спречување на есенскиот бран на коронавирусот вели Д-р Драган Даниловски

Карантин во траење од две до три недели би го спречил есенскиот бран на коронавирусот, но би довел до социјална и економска катастрофа, ќе...
- Advertisement -