12 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Рекорд на анти-христијански напади во Европа!

За време на празник да испратиме порака за мир и соживот но и да си ја браниме традицијата од злото!

На сликата споделена од Идеолошкиот и аналитички центар Конзерватив МК, направена преку анализа на владини податоци од Франција и светски политички институти се вели дека 2019 година ќе биде запамтена како најцрна досега за христијанството во Европа! Повеќе од 3.000 напади се забележани врз цркви (подметнати пожари и сквернавење на икони), христијански споменици, куллтурни знаменитости кои поврзуваат со христијанските корени на Европа и напади врз основ на вера. 

„Европскиот континент во целина почива на христијанските основи. Историските записи ни говорат дека кога се работи за европската цивилизација, најголемо влијание на истата има извршено хеленската култура и римското историско наследство. Додека пак христијанството е она кое ја заживеало Европа и воспоставило мост преку кој полесно комуницирале меѓусебно Европските држави. Христијанството било прозорец за образованието, начин преку кој се изучувале јазиците и најважно од се пренесување на вековната христијанска традиција по која е препознатлива Европа“.

Latest Posts

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.