fbpx
16 C
Skopje

Се капат и пијат од река верувајќи дека е света: Од неа годишно вадат по 3000 трупови

АКТУЕЛНО

Индијците ја сметаат реката Ганг за света, но баш напротив, таа е многу загадена, поради тоа што фрлаат се и сешто во водата, но она што е нај незамиливо е дека годишно вадат по 3000 трупови од реката.

Тоа сепак не ги спречува луѓето да се капат, па дури и да ја пијат водата, верувајќи дека е лековите.

Најголемиот број на Индијците, своите блиски ги кремираат и нивната пепел ја расипуваат во водата, но некои немаат пари за дрва, па нивните најблиски ги пусштаат во вода.

Ги закопуваат на самите брегови на реката, па штом надојде малку, водата ги превзема телата.

Труповите се распаѓаат а кучињата и птиците се гоштеваат од нив.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -