fbpx
5 C
Skopje

Се отвара првата македонска симулација на Обединети нации!

АКТУЕЛНО

По светските примери, конечно и во Македонија. Се отвара организација за едукација и информирање за Обединетите нации. Асоцијацијата за Обединети нации на Македонија (УНАМ) е невладина организација посветена на информирање и ангажирање на нашите граѓани за работата, целите и вредностите на ООН се со цел создавање на еден побезбеден, поправеден и поодржлив свет.

„Во склоп на нашите активности ќе организираме различни работилници и настани поврзани со работата на Обединетите нации во текот на целата година. Впрочем, ние ќе направиме напори да ја организираме и првата меѓународна симулација на ООН во Скопје планирана за пролетта 2020 година“. – велат од раководството на УНАМ.

Раководството на оваа организација се поранешни видни членови на светски младински форуми и организации вклучувајќи ги и самите Обединети нации. Дел од инспирацијата за креирање на оваа платформа е всушност една анкета спроведена помеѓу младите за Обединетите нации и дел од нивните програми. Резултатите покажаа дека младите не се доволно информирани за работата на Обединетите нации и нивните структури. Затоа, треба да се почне со поголема едукација и кревање на свесност за истите.

Преку оваа Фејсбук страна (КЛИКНИ ТУКА) ќе можете да се информирате за сите наши активности и да го продлабочите своето знаење за активностите и функционирањето на ООН. Добродојдовте!

https://www.facebook.com/UNAMacedonia/

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -