fbpx
10 C
Skopje

Се почуствувала непријатна миризба во Скопје, истекла солна киселина од цистерна

АКТУЕЛНО

Се почуствувала непријатна миризба во Скопје, истекла солна киселина од цистерна. Набрзо на терен излегле од Инспекторат на Град Скопје, каде за брзо реагирале и испратија соопштение до јавноста.

Фејсбук статус на Инспекторат на Град Скопје:

По пријава од општински советник на општина Гази Баба за непријатен мирис во околина на фабрика МЗТ, дежурните екипи Инспекторат на град Скопје веднаш реагираа и го пронајдоа сторителот.

Се работи за правен субјект што работи со прекурзори, на лице место е констатирано дека се работи за истекување на солна киселина од цистерна, веднаш се превземени итни мерки за спречување на понатамошно истекување. Правниот субјект не поседува елаборат за заштита на животната средина, направен е записник за понатамошно постапување.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -