fbpx
4.8 C
Skopje

Солза Грчева открива нова лага во врска со цензусот за референдумот? (ФОТО)

АКТУЕЛНО

Една од најголемите гласници за бојкот на престојниот референдум кој ќе се одржи на 30-ти септември, за промена на името со цел влез во ЕУ и НАТО, Солза Грчева, порача дека референдумот нема да биде успешен, ни доколку изелзат 903.000 гласачи.

Таа порачува дека потребно е 903.000 гласови да бидат „ЗА“, за референдумот да биде успешен, односно го цитира членот 120 од Уставот на Република Македонија кој гласи: Устав, член 120 за влегување во сојузи со други држави каде се бара мнозинството од запишаните гласачи на избирачкиот список, не од излезените, да гласаат “за“).

Значи не 450.000 туку 903.000 треба да се „за“ а тоа никогаш!
Како тоа секој си дефинира што е според него “успешен референдум“?!
Знам дека во странските новини излезе “препорака“ на првиот начин да се прогласи референдумот како успешен. НИКОГАШ тоа нема да го прифатиме, пишува Грчева.

Најголема манипулација е дека: Успешен референдум ќе биде ако има цензус (903.000) и ако повеќето (50% плус 1) од нив…

Posted by Solza Grceva on Friday, September 21, 2018

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -