fbpx
5 C
Skopje

Спојте ги палецот и малиот прст: Што значи ако ви се појави ова на зглобот

АКТУЕЛНО

Слепото црево, крајниците и умниците се неколку делови од телото кои не ни се баш потребни, но им служеле на нашите предци, па ние сè уште се раѓаме со тие „додатоци“.

Овие делови кои останале од некое далечно минато познати се како рудиментарни структури и претставуваат прилично интересна тема за проучување.

Станува збор за „генетски структури или атрибути кои целосно или барем делумно ја изгубиле својата функција, но се задржале во процесот на еволуција“.

Вообичаени примери се слепото црево, умниците и крајниците. Но, постои уште еден дел од телото кој повеќе не ни е функционален.

Пробајте: Ставете ја раката на рамна површина со дланката насочена кон вас и допрете ги палецот и малиот прст.

Ако се појави мала испакнатина на средината на зглобот тоа значи дека имате еден мускул повеќе на подлактицата.

Ако немате, не грижете се, тоа не влијае на силата на вашата рака

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -