31 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Заев: Глас за Мицкоски и ДУИ е губење на европската иднина

„Искрен став е тоа дека ДУИ треба да оди во опозиција. Изморени се нивните гласачи. Навлезени се ДУИ во системот и не знаат за...

Јовановска од Делчево: За помалку од 3 години поддржани правни субјекти и невработени лица со финансиски средства од над 100 милиони денари

Над 600 невработени лица од кои најголем дел млади лица до 29 години од Делчево активно ги користеа мерките на Владата за зголемување на...

Кедев: Граѓаните ќе гласаат за две можности – нестручност или обнова

Проф. д-р Сашко Кедев: На 15-ти јули граѓаните имаат две можности: 1. Да поддржат целосна конфузија во здраството и нестручни економски политики! 2. Или да гласаат за...

Според стара легенда – овој трик со рацете ќе ви каже кој ќе биде со вас засекогаш

Кинезите се инаку ознати по тоа дека го разбираат човекот, секој негов орган, секој дел од телото има своја функција и значење и сметаат дека сето тоа е поврзано.

Старата кинеска легенда вели дека секој прст има значење и тоа ги означува личностите кои ни се блиски.

Палците ги претставуваат родителите.

Показалците нашите браќа, сестри и пријатели.

Средниот прст не претставува нас самите.

Прстот до средниот го претставува партнерот.

Малиот прст децата.

Склопете ги рацете една до друга, а потоа средните прсти соединете ги на начинот кој е прикажан на фотографијата.

Кога ќе се обидете да ги раздвоите палците (родителите), се раздвојуваат, бидејќи тие нема да живеат вечно.

Кога ќе се обидете да ги раздвоитепоказалците ( баќата и пријателите) тие ќе се раздвојат, бидејќи тие заминуваат на својот животен пат.

Кога ќе се обидете да ги раздвоите малите прсти (децата) се раздвојуваат, бидејќи тие растат и заминуваат.

Кога ќе се обидете да ги раздвоите прстите до средниот прст (партнерот) тие не се раздвојуваат, бидејќи тие се врзани за нас за цел живот и затоа бурмата се носи токму на тој прст.

Latest Posts

Заев: Глас за Мицкоски и ДУИ е губење на европската иднина

„Искрен став е тоа дека ДУИ треба да оди во опозиција. Изморени се нивните гласачи. Навлезени се ДУИ во системот и не знаат за...

Јовановска од Делчево: За помалку од 3 години поддржани правни субјекти и невработени лица со финансиски средства од над 100 милиони денари

Над 600 невработени лица од кои најголем дел млади лица до 29 години од Делчево активно ги користеа мерките на Владата за зголемување на...

Кедев: Граѓаните ќе гласаат за две можности – нестручност или обнова

Проф. д-р Сашко Кедев: На 15-ти јули граѓаните имаат две можности: 1. Да поддржат целосна конфузија во здраството и нестручни економски политики! 2. Или да гласаат за...

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.