fbpx
5 C
Skopje

Старо Нагоричане им се заканува на ГДУ

АКТУЕЛНО

„Почитувани, во врска со нашиот текст „Пат via Буковљане“, должиме едно големо ИЗВИНУВАЊЕ до Општина Старо Нагоричане и градоначалничката Жаклина Јовановска. Истото извинување е во врска со фактите и доказите кои ги имаме презентирано во нашето соопштение.

Видно од сликите јасно се доаѓа до констатацијата дека патот постои и истиот се користи од страна на жителите на селото Буковљане и останатите села кои гравитираат. Неспорно е дека истиот пат ја исполнува својата намена и дека е на ниво на употребливост како и другите локални патишта.

На овој начин постапуваме по Барањето за јавно извинување и повлекување на објава од Општина Старо Нагоричане бр. 03-1051 од ден 27.11.2019 година. Искрено се надеваме дека на овој начин е надминато несогласувањето“, се вели во соопштението на ГДУ-Куманово.

Почитувани, во врска со нашиот текст „Пат via Буковљане“, должиме едно големо ИЗВИНУВАЊЕ до Општина Старо Нагоричане и…

Posted by Граѓанско Демократска Унија ГДУ – Куманово on Thursday, November 28, 2019

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -