fbpx
11.8 C
Skopje

SWT Talks’’ конференција

АКТУЕЛНО

 

Во саботата во Даут-Пашин Амам беше одржана првата Summer Work and Travel Talks конференција организирана од страна на СВТ Алумни Македонија. Настанот беше наменет за студенти кои се биле или сакаат да бидат дел од програмата Summer Work and Travel USA како и за оние од старт ап заедницата кои сакаа да ги слушнат бизнис приказните на шесте успешни млади од Македонија : Теодора Николовска, Тошо Трајанов, Нина Николиќ, Никоја Јордановски, Мартина Димовска и Горјан Стојановски. Воедно на настанот беа прогласени најдобрите фотографии на натпреварот ,,My USA Trip’’. Никола Јордановски( Co-founder Kinetiq Solutions) на крајот од конференцијата ја промовираше бета верзијата од апликацијата на која работи за сезона 2019 година, за сите студенти кои наредната година ќе заминат на програмата да им биде олеснет целиот процес и престој во САД. Проектот делумно е поддржан со грант од Американската Амбасада.

 

ФОТО

ФОТО

 

ФОТО

 

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -