fbpx
5 C
Skopje

ТАЖНА ИСПОВЕД: На синот и снаата им дадов се, а тие ме оставија на улица

АКТУЕЛНО

Живеам со мојот син и снаата во нивното лошо расположение. Им дадов сè, а тие ми го “собраа“ имотот откако почина сопругот. Сега ниту ме гледаат ниту се грижат за мене.

Имам 70 години. Вдовица сум веќе 10 години. Живеам со мојот син и снаата во лошо расположение. Им дадов сè, а тие ме уништија откако мојот сопруг почина. Сега тие не ме гледаат ниту се грижат за мене. Ми ја заклучија куќата. Синот ја слуша само жената.

Дојде кај нас со скината кеса, а сега таа е газда. Ништо не работи, само и спие и постојано нешто ја боли. Син ми работи сè наместо неа. Ќерка ми не доаѓа затоа што не зборува со братот. Снаата сè испланирала, вистински газда е, а синот само молчи и слуша како да е маѓепсан. Внукот има 18 години, а доаѓа да ме посети само кога му требаат пари. Што се случува? Ви благодарам.

Госпоѓо, Вие потекнувате од патријархално семејство. Вие сте мирни, активни, сакате да работите и енергични сте. Гледам големи тешкотии во минатото низ кои сте поминале. Исто така, гледам дека поголем проблем е синот отколку снаата.

Таа не манипулира со него, туку едноставно таков е. На сите ќе им помогне само не на оние на кои им треба помош. Па, и неговиот татко бил ист, тоа се гени. Но, Вие сте си умислиле дека сте излишни кај нив. Вистина е дека кога ви треба, тогаш и ве повикува и доаѓа, но тоа е исто така како и кај повеќето. Цел Свет е свртен наопаку. Затоа на сите им е така како е.

Но, да сум на Ваше место воопште не би се грижел. Сето тоа премногу сте го земале на срце. Мајка сте, но сега направете си поудобен живот. Мислете малку на себе, а синот и снаата ќе разберат што им треба. Гледам тука дека ќе биде подобро.
Среќно!

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -