fbpx
5 C
Skopje

Уште една математичка задача го полуде интернетот: Ќе успеете ли да ја решите?

АКТУЕЛНО

На социјалните мрежи кружи нова математичка задача која им зададе многу маки на корисниците.

На прв поглед делува дека е лесна, но многу кои се обидоа да ја решат, сфатија дека прво ќе мора да се потседат како оди распоредот на математичките операции.

За кратко време неколку илјади луѓе се обидоа да ја решат оваа задача, но не сите го дадоа точниот резултат…

40 + 40 – 20 х 0 + 3 + 125 = ?

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -