17 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Вашингтон и Брисел повеќе да се заложат за Западен Балкан!

Учесници од Македонија се дел од самитот на светските и европски конзервативци (ACRE/ECR) во Киев, Украина. Во исто време, се одржува и политичка тренинг академија на најголемата фондација за европски реформи, Нов Правец (New Direction) во Дубровник, Хрватска.

Европските конзервативци се примарно водени од полските и британски конзервативци како и политички групации од познатата В4 група. Покрај тоа што најголем дел од нив се еускептици односно сакаат реформи во Европската унија, сепак нивниот став за Западен Балкан особено за Македонија е константен – ние сме дел од Европа и треба што побрзо да влеземе во ЕУ.

Во Киев е Стефан Василевски, управител на Конзерватив МК (www.Conservative.mk), а во Дубровник е Бојан Никовски, дел од младите конзервативци при Конзерватив МК. За повеќе информации, следете на твитер страната на европските и светски конзервативци – кликни тука. 

Latest Posts

АКТУЕЛНО

Страшна вест од Кочани: Едно лице ја загуби битката со корона вирусот

Едно лице од Кочани, ја загуби битката со корона вирусот, потврдуваат за „Слободен Печат“ официјални избори од Општина Кочани односно градоначалникот Николчо Илијев. Веста ја...

Во соседството за карантин се користат мигрантски центри и шатори, во Македонија хотели и пансиони

Освен што се пред сериозен предизвик да го обезбедат јавното здравје дома, државите во оваа светска пандемија на коронавирусот се исправени и со извелкување...

Ако не се реагира на време, Кочани може да биде ново Куманово – истокот пред сериозен тест

Новите шест случаи на лица од Кочани заразени од коронавирусот беа повод градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев да свика итна седница на Општинскиот...

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.