fbpx
17.8 C
Skopje

Ви се „мази“ мачка околу нозете, не ја бркајте – еве зошто го прави тоа

АКТУЕЛНО

Според народните верувања,мачките се познати како истерувачи на зли духови од домовите. Кога мачката се гали околу нозете, таа ја дели својата позитивна енергија со таа личност, всушност и ја пренесува, својата.

Затоа не е убаво да ја избуткате од вас плашејќи се од влакна. За мачките се вели дека тие се магични суштества, па доколку се плашите од уроци и дека некој ви посакува зло, тогаш галете ја вашата мачка со двете раце почнувајќи од главата па се до опашот или галете и ја левата шепа, со тоа ќе се заштитите од злото.

Мачките имаат позитивна аура и се познати како чувари на куќата и истерувачи на зли духови.Ако видите дека вашата мачка седи долго на едно место и гледа во едно исто место, тоа можеби е знак дека имате зол дух дома.Во тој случај се препорачува поткадување на вашиот дома со сушен пелин.

Интересно за мачките е и дека најмногу се задржуваат на места каде што има негативна енергија па затоа во Русија имаат ритуал кога се вселуваат во куќа најпрвин пуштаат мачка да влезе во куќата, која треба да ја елиминира негативната енергија.

Тие се познати истерувачи на зли духови од домот. Кога мачка некому му се плетка околу нозе, тогаш со него ја споделува својата позитивна енергија, всушност, ја пренесува врз него.

Затоа не е паметно да се отфрла од себе во страв од влакната, бидејќи за мачките се вели дека се волшебни животни.

На пример, ако стравувате од уроци или се плашите дека некој сака да ви направи нешто лошо, тогаш допирајте ја својата мачка со двете раце, галете ја нејзината лева шепа па продолжете до опашката.

Мачките имаат позитивна аура у затоа е добро да ги чувате. Освен што ќе ја чува куќата од зло и негативна енергија, ќе ги заштитува и домашните. Тие се познати како истерувачи на зли духови од куќите.

Ако забележите дека мачката долго време седи во еден дел од просторијата и гледа во нешто, тоа може да биде показател за присуство на зли духови. Во такви ситуации се препорачува да се запали пилин и да се покади куќата.

Интересно е како овие животни во куќата и околу неа најмногу престојуваат на места каде има најмногу негативна енергија.

Во Русија имаат ритуал пред вселување во нов дом, во него најпрво да ја пуштата мачката.

Тогаш таа ја елиминира негативната енергија од старите сопственици и внесува позитивна, бидејќи мачките живеат во високи енергетски зони.

Јачината на нивната моќ зависи од тоа на кој вид му припаѓа. Па така, се верува дека мачките Персиските, Сфинкс, Рекс и Манчкин расата имаат двојно повеќе магични и исцелителски способности во однос на другите.

Важно е и која боја се:

ЦРНА

Се повзува со окултни моќи, вештерки, магија и заштита. Црните мачки имаат голема моќ за впивање на негативна енергија и носат мудрост како и моќ за правилно расудување.

ЦРВЕНА-БРАОН

​Се врзуваат за машката енергија и привлекуваат пари.

СИВА или СИНКАСТА

Погаат во одржување на чувствата: среќа, љубов, мир, како и емоционална стабилност.

БЕЛА

Мачките со оваа боја го смируваат стресот и имаат енергија која привлекува добро здравје.

ДВОБОЈНА

Носат долговечност и успех.

ТРОБОЈНА

Штитат од зло и привлекуваат просперитет и среќа.

ТИГРЕСТА

Привлекува радост и добро расположение, а исто така заштитуваат од стрес.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -