23 C
Skopje

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ

Филипче: На денот на изборите ќе биде безбедно да се гласа-строгиот протокол и неговата имплементација се наша должност и одговорност

Министерот за здравство Венко Филипче во денешното видео обраќање истакна дека во изминатите четири месеци тој и неговите колеги во Комисијата за заразни болести...

КОЛЕВ: ЗАЕВ, МИЦКОСКИ И АХМЕТИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОД ПРАТЕНИЧКИТЕ ИЛИ ПРЕМИЕРСКИТЕ ПЛАТИ И БЕНЕФИЦИИ

Граѓанско Демократската Унија (ГДУ) ги повикува кандидатите на СДСМ, ВМРО – ДПМНЕ и ДУИ да го следат примерот на нашите кандидати и доброволно да...

Мицкоски: Граѓаните на Иловица и Штука ќе одлучуваат за рудниците

Во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните на Иловица и Штука ќе најдат дека тие ќе одлучуваат што ќе се случува со рудниците овде. Вие...

Видео: CH- Alpha Osteo – нов начин на подобрување на здравјето на зглобовите

CH-ALPH – Нов, иновативен начин на подобрување на здравјето на зглобовите! Поттикнува регенерација на р’скавицата.

GELITA AG – ПРОИЗВОДИТЕЛ НА КОЛАГЕН БРОЈ 1. ВО СВЕТОТ! Иновација во регенерација на р’скавицата! Хронични симптоми во зглобовите се јавуваат како што старееме, но и како последица на вежбање или, едноставно, навиките во секојдневниот живот. Може да се појават лезии што доведуваат до хронични симптоми во зглобовите, како нелагодност, болка, вкочанетост, нееластичност, внатрешни отоци, како и отекување однадвор, околу зглобовите. Дегенерацијата на р’скавицата во зглобовите може да биде причина за губењето еластичност и зголемена ригидност во оние зглобови што го понесуваат најголемиот товар, како што се колената и колковите. Ова може да биде предизвикано од прекумерно вежбање, репетитивно движење или зголемена телесна тежина, како и од неактивен живот без многу движење. Вообичаено започнува во третата деценија од животот и прогресира со текот на годините.

Што е р’скавица?

Р’скавица е тврдо и еластично ткиво што ги покрива сите зглобови и ги заштитува коските од меѓусебно триење. Р’скавица е мазна површина којашто овозможува фино лизгање на коските кога се движат и помага во апсорбирање на притисокот при физичка активност.

Сврзната р’скавица содржи колаген Тип 2. и протеогликани во меѓуклеточната супстанција, одговорна за јачина и еластичност. Оваа меѓуклеточна супстанција е изградена главно од вода, колаген Тип 2.(којшто обезбедува цврстина и подмачкува истовремено) и протеогликани (коишто спречуваат компресија).

Од витално значење е да се одржува нормално ниво на колаген во ткивата на коските, р’скавицата, лигаментите и зглобовите! Здравото, нормално движење на телото е од основно значење! Кога природниот регенеративен процес нема да може да ги исполни дневните потреби на организмот, заради повреди, прекумерна тежина, прекумерно вежбање, тогаш сврзното ткиво се оштетува.

Како што сврзното ткиво се губи, така се губи и течност, има зголемено триење, што доведува до намалена еластичност и постепено зголемување на чувство на нелагодност и болка. Специјалните клетки, хондроцитите, го контролираат нивото на регенерација на р’скавицата во зглобовите и ги препознават промените во структурата на р’скавицата. Хондроцитите при промена на состојбата реагираат така што ја градат истрошената р’скавица.

Нетипично за кое било ткиво во телото, но р’скавицата не содржи нерви или крвни садови. Ова придонесува кон многу бавна регенерација, како и потежок третман. Р’скавицата е ткиво коешто активно расте и потребна и е континуирана регенерација, за да може да ја извршува својата функција на заштитник на зглобовите. CH-ALPHA ги детектира овие области каде има р’скавица и делува на нејзино обновување. Обновена р’скавица значи зголемена подвижност и слобода во движењата, како и на враќањето на физичките активности во секојдневниот живот.

Што е . CH-ALPHA?

CH-ALPHA е колаген што содржи биоактивни колагенски пептиди, уникатна комбинација на амино киселини, неопходни за изградбата на р’скавичното ткиво. За разлика од кој било друг суплемент, CH-ALPHA е природен продукт со комбинација на амино киселини ИДЕНТИЧНА на онаа во колагенот во меѓуклеточниот матрикс на зглобовите во телото. Ова е ЕДИНСТВЕН продукт што ги АКТИВИРА хондроцитите, клетките одговорни за меѓуклеточниот матрикс. Студиите покажуваат дека CH-ALPHA ја зголемува концентрацијата на колагенот Тип 2., како и протеогликаните, а сето ова е заради влијанието на ходроцитите. Кој има придобивки од CH-ALPHA?

Многу едноставно, секој што е заинтересиран да си ја подобри подвижноста и да си го подобри квалитетот на животот.

Latest Posts

Филипче: На денот на изборите ќе биде безбедно да се гласа-строгиот протокол и неговата имплементација се наша должност и одговорност

Министерот за здравство Венко Филипче во денешното видео обраќање истакна дека во изминатите четири месеци тој и неговите колеги во Комисијата за заразни болести...

КОЛЕВ: ЗАЕВ, МИЦКОСКИ И АХМЕТИ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОД ПРАТЕНИЧКИТЕ ИЛИ ПРЕМИЕРСКИТЕ ПЛАТИ И БЕНЕФИЦИИ

Граѓанско Демократската Унија (ГДУ) ги повикува кандидатите на СДСМ, ВМРО – ДПМНЕ и ДУИ да го следат примерот на нашите кандидати и доброволно да...

Мицкоски: Граѓаните на Иловица и Штука ќе одлучуваат за рудниците

Во изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ граѓаните на Иловица и Штука ќе најдат дека тие ќе одлучуваат што ќе се случува со рудниците овде. Вие...

АКТУЕЛНО

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.