fbpx
10 C
Skopje

(ВИДЕО) Лекар за сите пари: Има 98 години и прегледува по 20 пациенти дневно

АКТУЕЛНО

Кога францускиот лекар Кристијан Шенај го примил првиот пациент во 1951-ва година, пеницилинот бил најмодерен лек. Сега има 98 години и сè уште два пати неделно во својата ординација прима пациенти, меѓу кои има некои кои ги лечи веќе со децении.

Бидејќи нема здравствени проблеми, дури не носи ни очила за време на прегледите, Шенај не гледа ништо привлечно во пензионирањето.

“Ако имате повеќе од 60 години, веќе ве вбројуваат во старци. Еден ден ви даваат карти, друг томбола, трет судоку… и за миг станувате тотален идиот. Подобро ми е како лекар”, вели Французинот кој во текот на еден работен ден прима и по 20 пациенти.

Пред да почне да се занимава со семејна медицина, Шенај специјализирал радиологија, а пред студиите работел како заварувач.

Кога францускиот лекар Кристијан Шенај го примил првиот пациент во 1951-ва година, пеницилинот бил најмодерен лек. Сега има 98 години и сè уште два пати неделно во својата ординација прима пациенти, меѓу кои има некои кои ги лечи веќе со децении.

Бидејќи нема здравствени проблеми, дури не носи ни очила за време на прегледите, Шенај не гледа ништо привлечно во пензионирањето.

“Ако имате повеќе од 60 години, веќе ве вбројуваат во старци. Еден ден ви даваат карти, друг томбола, трет судоку… и за миг станувате тотален идиот. Подобро ми е како лекар”, вели Французинот кој во текот на еден работен ден прима и по 20 пациенти.

Пред да почне да се занимава со семејна медицина, Шенај специјализирал радиологија, а пред студиите работел како заварувач.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -