fbpx
15 C
Skopje

Невини се – а што ако се такви

АКТУЕЛНО

Трпана од Струга отишла на гинеколог: Докторе, докторе абе три пати се мажев ама уште сум невина. Како може, не ми е јасно.

Е па така, првиот беше цвеќар – остана на мирисање, вториот беше слаткар – остана само на лижење, а третиот беше Скопјанец – вака ќе ти направам, онака ќе ти направам.

Следен виц за невина насловен „Ако е невина“.

Мујо сакал да ја земе Фата за жена само ако е невина, ама Фата многу одамна раскрстила со невиноста. Седи Фата и се мисли и по некое време ја прашува мајка си: Мамо, како да го излажам Мујо дека сум невина?

Ќе го напиеш на свадбата ептен многу и вечерта ќе си ставиш џигерчиња долу. Без гајле, и јас така го излажав татко ти.

Ја послушала Фата мајка си и го опила Мујо на свадбата. Се буди сабајле Мујо и гласно коментира: Фата беше невина, осетив мирис на крв. Ама што бара овој ветеринарен печат на патлаков мој, појма немам.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -