5 C
Skopje

ВМРО-ДПМНЕ: Повеќе од 3 месеци невини луѓе се жртви на континуиран политички прогон за измислен тероризам

АКТУЕЛНО

Убава вест: Сите кои имаат возила на бугарски таблички, ќе можат да ги регистрираат возилата во Македонија со 50 % помали давачки

Сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата нa Македонија и се со странски регистарски таблички ќе можат во рок од...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да...

Николовски: Реализирана обука за практична примена на Кодексот за етичко однесување

Спроведувањето на обуката на членовите на Владата за практична примена на Кодексот за етичко однесување на членовите на Владата и носителите на јавни функции...

Како ви се допаѓа новиот изглед на скопската стара чаршија?

Неодамна, Општина Чаир го заврши проектот за Промоција на чаршиски туризам во Општина Чаир, во рамките на Проектот за Локална и Регионална Конкуренција (ПЛРК)...

Десетици македонски патриоти повеќе од три месеци се жртви на континуиран политички прогон за измислен тероризам.

Невини луѓе, доктори, глумци, режисери, политички без никаква правна основа се држат во привор во Истражниот затвор Скопје.

Институциите не смеат да се злоупотребуваат за фабрикување на политички постапки и политички прогон.

Конструираните случаи не смеат да станат наше секојдневие!

Судот мора да биде заштитник на законитоста и да работи согласно со Уставот и Законите без разлика на притисокот со кој се соочува

Власта на СДСМ со притворањето на сите оние кои гласно се спротиставија на деструктивните политики на Зоран Заев, покажа дека нема намера да ги почитува демократските вредности.

Македонија има потреба од независно судство кое ќе биде заштитник на граѓаните на оваа држава.

Судот со своите постапки мора да сфати дека е најдиректен и најодговорен учесник во се поголемиот раздор и продлабочување на кризата.

Судот и правосудните органи ја злоупотребуваат мерката притвор. Тие треба да знаат дека оваа мерка се користи само како крајна цел за обезбедување на осомничените, а не како средство за пресметка со сите оние кои размислуваат различно од СДСМ и Зоран Заев.

Судот и сите останати институции мора да работат исклучиво во интерес на граѓаните и согласно законот, Уставот и мегународните договори ратификувани согласно истиот“, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

Убава вест: Сите кои имаат возила на бугарски таблички, ќе можат да ги регистрираат возилата во Македонија со 50 % помали давачки

Сите возила кои заклучно 1 октомври 2020 година влегле на територијата нa Македонија и се со странски регистарски таблички ќе можат во рок од...

Викенд диета: До понеделник 3 килограми помалку

Викенд диетите се многу популарни бидејќи се едноставни, траат кратко, а бидејќи за време на викендот сте дома можете да посветите внимание на тоа...

Шахпаска: Очекуваме одговори од министерствата за предлогот недела да биде неработен ден

Министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска денеска на владина седница ќе побара од нејзините колеги од другите ресори за седум дена да...

Истражување: 20,7 проценти од населението во Србија развило имунитет на коронавирус

Пред сегашниот и досега најсилен бран на епидемијата, 20,7 проценти од населението во Србија се здобило со имунитет на коронавирус, а најмногу отпорни се...

Николовски: Реализирана обука за практична примена на Кодексот за етичко однесување

Спроведувањето на обуката на членовите на Владата за практична примена на Кодексот за етичко однесување на членовите на Владата и носителите на јавни функции...
- Advertisement -