fbpx
3 C
Skopje

Во петок никако не смеете да го правите ова – постојат обичаи за секој ден

АКТУЕЛНО

Народот верува дека секој ден во неделата има некое значење и дека некои работи треба да се прават само во одредени денови.

Понеделник се смета за за најсреќен ден во неделата.

Вторник се смета за лош ден и на овој ден не се прпорачува да започнете со некоја работа.

Среда е за патување и се смета за среќен ден.

Четврток за овој ден народот вели „секој ден е среќен но овој е најсреќен“.

Петок е ден за да ја завршите започната работа и на овој ден не треба ништо да позајмувате.

Сабота е ден за покојните.

Недела се смета за свет ден.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -