fbpx
10 C
Skopje

Возењето велосипед е добро за здравјето, но катастрофално за еден ваш орган

АКТУЕЛНО

Иако секоја физичка активност е одлична за здравјето и изгледот, сепак возењето велосипед може многу лошо да влијае на еден од вашите органи.

Резултатите од неодамнешното истражување покажуваат дека премногу време поминато на велосипед може да ја направи вашата предница помалку сензитивна или да го ослабне вашето искуство.

Во студијата е заклучено дека доколку воланот е понизок од седиштето, тоа доведува до поголем притисок на половиот орган, а тоа е уште повеќе доведува до губење на гениталната чувствителност.

Меѓутоа, овој проблем не се однесува исклучиво на поубавиот пол, Недостатокот на половата чувствителност може да се појави и кај мажите, а во екстремни случаи дури може да доведе до еректилна дисфункција.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -