fbpx
6.8 C
Skopje

За 3 години успеала да купи стан штедејќи од платa: Евe ја тајната на жената која стана хит во светот!

АКТУЕЛНО

Нејзиниот начин на организација на платата би можел да ви послужи како многу добар пример.

Чери Хови гво една група на Фејсбук го споедели својот план за штедење, што и овозможил за само три години да заштеди доволно за купување на стан.

Чери ги распределува своите месечни примања во три дела – еден за плаќање на сметките и основните месечни расходи, еден дел за делот од платата што планирате да го потрошите на други расходи, односно трошоци како облека, подароци, посети на доктор и слично, како и еден дел за штедење.

„Мајка ми ме научи на овој начин на организирање на парите и поради тоа во само три години штедење успеав да купам стан во 2015 година,“,тврди оваа жена.

„Секако, некои непланирани трошоци може да се случат, но сметам дека е добро да се има план“, вели Чери.

Иако нејзиното купување на стан можеби е малку преамбициозно за нас, нејзиниот начин на организација на платата сигурно може да ви служи како пример.

Извор: Ексклузив

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -