fbpx
12.8 C
Skopje

Жбогар: Македонија ќе добие помош преку механизмот за цивилна заштита на ЕУ

АКТУЕЛНО

Македонија ќе добие помош преку Механизмот за цивилна заштита на Евопската Унија, пишува на својот твитер евроамбасадорот Самуел Жбогар.

Северна Македонија ќе добие помош преку Механизмот за цивилна заштита на ЕУ, што вклучува пет генератори, 25 шатори, 200 душеци и 1.000 кебиња. Австрија, меѓу другите испраќа и ракавици и средства за дезинфекција, наведе Жбогар.

Досега Унгарија, Словенија и Бугарија се државите кои испратија директна помош за Македонија.

Фото

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -