fbpx
6 C
Skopje

Зошто мажите изневеруваат во брак, а не сакаат развод

АКТУЕЛНО

Тешко е да се замисли причината зошто мажите изневеруваат во брак и немаат намера да ја напуштат сопругата.

Прашањето зошто мажите во брак изневеруваат, оди рака под рака со взаемно почитување. Изневерувањето е болно прашање што го уништува бракот, без разлика дали е физичко или емотивно. Има многу мажи кои извршуваат неверство и бираат потоа да останат во брак и покрај неверството.

Еве три можни причини зошто мажите во брак изневеруваат иако немаат намера да се разведат: Ја сакаат својата сопруга и покрај сè

Сепак, им треба нешто повеќе за да се чувствуваат добро, може тоа да биде возбуда, поддршка, секс или друга потреба што веруваат дека нивните жени едноставно не можат да им ја обезбедат.

Во некои случаи, мажите прво ја замолуваат сопругата да им го обезбеди она што ним им е потребно. Кога сфаќаат дека се одбиени, она што им фали го бараат кај друга жена. Во други случаи, мажите не ги прашуваа своите сопруги, верувајќи или пак плашејќи се дека ќе бидат осудени за нивните потреби и би биле одбиени на непријатен начин.

Се плашат дека ќе ја повредат својата сопруга

Повеќето мажи кои изневеруваат мислат дека доколку сопругата дознае за нивното неверство, таа би била многу повредена. Тие се обидуваат да ги прикријат своите недозволени односи, но многу жени можат интуитивно да ги забележат знаците кои покажуваат кон тоа дека нивниот сопруг ги изневерува.

И покрај причините зошто мажите изневеруваат, тие не сакаат да ја признаат својата афера затоа што веруваат дека тоа би предизвикало непотребна болка за сопругата.
Не сакаат да се справат со финансиските проблеми на разводот.

Мажите кои изневеруваат стравуваат дека сопругата ќе се разведе од нив кога ќе се открие аферата. Сепак, наместо да ја прекинат таа лоша навика на изневерување, тие продолжуваат со своите афери.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -