fbpx
16 C
Skopje

Зошто никако не смеете да дишете додека поминувате крај гробишта и да го украсувате приборот за јадење

АКТУЕЛНО

Во некои случаи од зли духови ќе се заштитите со со прстите направите форма на крст, макар така велат т.н. бабини деветини.

Ова е листата на работи кои треба да ги избегнувате доколку не сакате да ве следи несреќа:

Не отворајте чадор во затворен простор, дома или на работа, доколку не сакате целата несреќа на овој свет да ви падне врз глава.

Не ставајте капа на кревет, на косата може да имате зли дуови кои од косата ќе се пренесат на капата, а преку капата во семејниот дом, а тоа носи несреќа.

Не дишете покрај гробиштата, бидејќи тоа е голем ризик. Треба да го задржите кислородот додека поминувате крај гробиштата за да не би вдишале нечија душа.

Не убивајте пчели во домот, бидејќи непријатен човек ќе ви дојде на гости.

Не стојте на средина додека се фотографирате, доколку се фотографирате само тројца, оној кој е во средина ќе почине прв.

Не го украсувајте приборот за јадње, односно внимавајте од него да не направите облик на крст, тоа ќе предизвика несреќа во домот.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -