Mon. Oct 2nd, 2023

Tag: Ле Пен

ЕП почнува постапка за одземање имунитетот на Марин Ле Пен

Европскиот парламент почнува постапка за одземање  имунитетот на Марин Ле Пен. Таа е осомничена за злоупотреба на пари од европските фондови, објавија извори од Бюрксел. Постапката е почната на барање…