fbpx
18.8 C
Skopje

Ако сакате куќа полна со пари, набавете ја оваа билка

АКТУЕЛНО

Во јапонската култура оваа билка има улога за привлекување на пари, а ова верување брзо се шири низ целиот свет преку луѓето кои веруваат во Фенг шуи препораките.

Фенг шуи филозофијата смета дека ќе имате многу пари доколку во домот чувате красула чии дебели листови потсетуваат на монети. Плус, експертите советуваат да ја чувате оваа билка веднаш покрај влезната врата.

Јапонското дрво на пари кај нас не е многу познато и популарно, но се верува дека привлекува богатство и позитивно влијае на работата. Затоа, поголемите компании решаваат да ја чуваат во канцелариите, а во некои азиски земји дури и се пренесува од колено на колено.

Самата билка е доста отпорна на инсекти и штетници, а може да се купи и одржува за малку пари.

Се одржува слично како кактусите, во земја со многу песок и не бара многу вода.

Красулата е билка која сака светло место, а доколку нема доволно светлина листовите ќе започнат да избледуваат. Но, никако не смее да дозволите да ја пече сонце директно низ прозор.

Неопходно е да ја залевате умерено, зимно време на секои 10 дена, да ја пресадувате на 2 години и да ја чувате од десната страна на влезната врата за да си го исполните животот со здравје и благосостојба.

Најпознатите исцелители на негативна енергија во домот се бујните, зелени билки кои не само што ќе донесат позитивни вибрации во домот, туку, како што се верува, и богатство.

Според некои верувања, имено, постојат билки кои ја привлекуваат енергијата на богатството.

Такво е и јапонското дрво на парите, со латинско име “Crassula ovata”. Оваа билка која носи различни називи, секаде е позната како билка која носи пари. На англиски на пример, често се нарекува „money tree“.

Се верува дека присуството на билката во просторијата позитивно влијае на работата. Затоа е одличен избор за во канцеларии, а во некои азиски земји се пренесува од колено на колено.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -