fbpx
2.8 C
Skopje

Бидејќи е денес, искористете го влијанието на полната месечина за финансиска добивка

АКТУЕЛНО

Месечината е небесно тело најблиску до Земјата и затоа неговото влијание на нас е најсилно. Сите знаеме дека влијае на плимата и осеката (растот и снижувањето на морското ниво предизвикано од заедничкото дејство на гравитационите сили на Месечината и Сонцето и ротацијата на Земјата), а помислете што му прави на човечкиот организам кој содржи 72 одсто вода.

Месечината има најсилно влијание кога е во фаза, односно кога е млада или полна. Полна Месечина претставува астролошка опозиција на Сонцето и Месечината, односно период кога Месечината прима најмногу светлина од Сонцето.

Тогаш можете да ја видите Мњсечината како сјае на ноќното небо во полн сјај. Таа светлина е чиста енергија.

Иако поради својата сила на здравствен план им прави дебаланс и на многу им донесува несоница, за финансии таа енергија е драгоцена.

Наједноставен ритуал е да земете пара ( по можност црвена) и со неа да мафатате кон Месечината и замислувате како парите ви се размножуваат. Таа пара потоа стевете ја во паричник да преноќи а следниот ден потрошете ги – пренесува Лиса.рс.

Слично на ова, кога Месечината е во фаза на опаѓање (неколку дена после полна Месечина) гледајте во Месечината и размислувајте како вашите проблеми исчезнуваат, опаѓаат.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -