fbpx
13.8 C
Skopje

Фејсбук го блокираше поради неговото презиме бидејќи било навредливо

АКТУЕЛНО

Еден од локалните политичари од Белгија неодамна стана вистински хит кога Фејсбук му ја забрани кампањата поради презимето.

Неговото име е Лук Анус (26), а друштвената мрежа смета дека неговото презиме е навредливо.
Тој рекол дека Фесјбук едноставно не го прифаќа неговото презиме. Анус е кандидат на Социјалистичката партија за совет во една белгиска приградска населба која има 5.000 жители и луѓето се обидуваат да водат кампања на друштвената мрежа.

Кога објавиле фотографија од неговиот плакат на Интернет во истиот момент станал потсмев во Белгија.

Овој Белгиец сепак пронашол начин како да си го зачува профилот, па своето презиме го скратил за една буква, па сега тој на Фесјбук е Лук Ану.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -