fbpx
22.8 C
Skopje

Го викаат „Дрвото на ѓаволот“ затоа што крие страотна приказна: Проколнатиот даб досега никој не успеал да го пресече! (ВИДЕО)

АКТУЕЛНО

Оук Хемок Парк во градот Порт Сент Луис во САД, Флорида, денес е омилено место за прошетка на многу луѓе, но стариот даб кој се наоѓа во самиот парк, со себе крие страотна приказна.

Осми јануари 1973. година, многу одамна пред Хамок парк да биде направен, на тоа место движел серискиот убиец Џон Шефер. Тој на тоа место силувал и убил две тинејџерки, а нивните тела ги погребал токму под дабот.

Шефер бил поранешен полицаец од Флорида. Иако ги има признаено само овие две убиства, предпоставува се дека е одговорен за исчезнување на повеќе од 30 жени.

Четири години подоцна, двајца мажи ги пронашле скелетите, а покрај нив и јаже со јамка. Од тогаш за ова место кружат гласини за секти и сатанисти, кои таму ги изведуваат своите ритуали.

Пред да изникне паркот, многу луѓе се обиделе да го пресечат стариот даб, токму поради лошите гласини за сатанисти, но сите обиди завршиле со скшени секири и расипани моторни пили.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -