fbpx
13.8 C
Skopje

Игор Александров од Австралија: Треба да одговараат за овие уцени што ги прават

АКТУЕЛНО

Статус на Игор Аврамовски Александров:

“Ова што се обидуваат преку повлекување на кривични обвиненија или пресуди да добијат гласови за нелегален и злосторнички договор, кој и со Уставот и со меѓународниот закон за човекови права и со референдумски резултат им е забранет, треба да биде посебен повод за тешка кривична одговорност, заради злоупотреба на државни функции за лични интереси и трампање на јавниот интерес (правото и правдата) за личен.

Ако за тоа Македонија нема соодветни закони, тогаш треба да ги воспостави, со ретроактивен ефект. А за арбитрарно лишење од слобода и арбитрарни кривични обвиненија и пресуди, мотивирани од лични и политички интереси, веќе мора да има закони во државата според кои треба здраво ‘да си лежат’.”

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -