fbpx
21.8 C
Skopje

Името е судбина: Бог ги чува луѓето кои ги носат овие имиња

АКТУЕЛНО

Сите ја знаеме старата изрека: “Името е судбина.” Дали е навистина така или е во прашање обично суеверие, не знаеме, но кога ќе го откриете значењето на своето име и ќе дознаете дека тоа претствува заштита од самиот Бог, сакале или не, ќе се чувствувате посигурно.

Се верува дека Господ посебно ги чува сите оние кои ги носат следните имиња:

Душан – Душа и дух, врзано е за празникот Духови

Аранѓел -Архангел – заповедник на ангелите

Лазар – Оној кому Бог му помага

Богдан – Дар од Бога, обично ова име се дава на деца кои се долго чекани

Аврам – Возвишен татко, според библискиот прататко Аврам

Ана – Божјата милост, благодарност. Во Русија името Ана ја означува онаа која ќе се роди повторно, и е свето име на
Богородица

Анастасија – Име што значи воскресение, обично се дава на девојчиња кои се родени околу Велигден

Ангелина – Божји гласник, ангел

Лидија – Родена од Бога

Кристина – Доаѓа од името на Исус Христос

Теодора – Подарок од Бога

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -