fbpx
26.8 C
Skopje

Каракамишева: Претседателе Иванов, имате милион аргументи на ваша страна, зошто не ги искористите

АКТУЕЛНО

Го повикувам јавно претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, во своето овогодишно обраќање пред Генералното собрание на ООН да ја презентира геноцидната содржина на “договорот” што само така се нарекува а е, всушност, ултиматум и јавно да му каже на светот дека МАКЕДОНЦИТЕ се основачи на ООН, вградени се во темелите на оваа светска организација, и како освестен и достоинствен народ не дозволува истиот да биде депониран во регистарот на договори при ООН!

МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ГО ОДБИВА ОВОЈ УЛТИМАТУМ СО ИНДИГНАЦИЈА И БАРА ОД ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ ИСТИОТ ДА НЕ ГО ПРИФАТИ КАКО ПРАВЕН АКТ, БИДЕЈЌИ ИСТИОТ НЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО, И СО ПРАВОТО НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ!

“ДОГОВОРОТ” Е СРАМ ЗА МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ШТЕТЕН ПРЕСЕДАН ШТО МОЖЕ ДА НАНЕСЕ НЕСОГЛЕДЛИВА ШТЕТА НЕ САМО ПО МАКЕДОНИЈА, ТУКУ И ПО УГЛЕДОТ НА МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА! ПРЕТСЕДАТЕЛЕ, ИМАТЕ МИЛИОН АРГУМЕНТИ НА НАША СТРАНА…ИСКОРИСТЕТЕ ГИ!

Статус на Тања Каракамишева:

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -