fbpx
14.8 C
Skopje

ЛОША ВЕСТ: Наш познат доктор и академик тврди дека пушењето убива дури и кога е само една цигара на ден!

АКТУЕЛНО

ПУШЕЊЕТО УБИВА ДУРИ И КОГА Е ЕДНА ЦИГАРА ДНЕВНО

Мажи кои пушат една цигара дневно имаат за 48% поголем ризик да добијат срцев удар и 25% поголем ризик да добијат мозочен удар.

Кај жените овој ризик е уште поголем, 57% зголемен ризик за срцев удар и 31% зголемен ризик за мозочен удар, споредено со луѓе кои никогаш не пушеле.

Со возраста овои проценти растат, ризикот станува уште поголем.

Прочитајте го интегрално неговиот фејсбук статус:

ПУШЕЊЕТО УБИВА ДУРИ И КОГА Е ЕДНА ЦИГАРА ДНЕВНОМажи кои пушат една цигара дневно имаат за 48% поголем ризик да добијат…

Posted by Gorazd Rosoklija on Monday, January 29, 2018

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -