-Многу Словени од различни страни ме навредуваа и ми се закануваа со приватни пораки на интернет и тоа за нешто што сум рекла, а што не треба да го навредува никого, бидејќи јас не сакав да навредам никого со тоа. Мирна ми е совеста и не се плашам од никого. Тоа е само моја лична желба и желба и сон на сите Албанци да бидеме обединето еден ден. ФИФА не е во право за казнувањето на двајцата играчи на Швајцарија поради нивното албанско потекло, бидејќи тие само покажаа од каде потекнуваат, нито повеќе. Тука нема никакви провокации, истакна Јона Дервиши која полека но сигурно се простува од ФС на Албанија и се посветува на политичка кариера во албанската партија на социјалистите.