fbpx
10.8 C
Skopje

Скопјанецот Јове три дена копал за да извади маче заглавено во септичка јама (фото)

АКТУЕЛНО

Јове Стојановски од Бутел три дена копал во својот двор за да спаси маче кое паднало во септичка јама.

Откако го слишнал беспомошното маче Јове почнал да копа и да го крши бетонот. Претходно,Стојановски се јавил во пожарна, каде му рекле дека имаат многу работа и не можат да дојдат за да го спасуваат мачето.

Првиот ден успеал да ископа доволно за да му стави храна, вториот ден успеал и вода да му симне и третиот ден конечно мисијата успешно ја завршил мачето било спасено.

Мачето си доби име Сречко и е згрижено во нивниот дом.

Херој на неделата ми е зетко Jove Stojanovski кој 3 дена копаше дупка за да спаси мало маче кое паднало во јама! 22…

Posted by Bona Paunovska Tasevski on Sunday, September 16, 2018

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -