fbpx
-1 C
Skopje

Став

Вистинско време за вистински изборен модел: Македонија една изборна единица

Со години наназад во јавноста тивко и срамежливо се зборуваше за потребата од промена на изборниот модел во земјата. Македонија една изборна единица е...

Како посебната “четврта власт” мас медиумите влијаат врз корона-кризата?

Кopoна-кpизата, еден од позначајните предизвици на 21-виот век, а несомнено глобален предизвик за 2020 година, пандемијата со кopoнавиpyсот или уште т.н К0ВИД–19, е потенцијална...

На протести можат, на избори не можат

Како и пред неколку месеци, и овој пат деновиве се актуелизира прашањето дали се потребни избори за време на коронакриза? И тогаш и денес...

Интервју со Ариф Калгури, кандидат за претседател на Факултетско студентско собрание на Филозофски факултет-Скопје

Денес нашата екипа Поглед.мк разговараше со кандидатот за претседател на Факултетското студентско собрание на Филозофски факултет - Скопје. Станува збор за Ариф Калгури, студент...

Ова не е борба само на еден министер

Се чини дека веќе и не постои ден во кој ќе се разбудиме а нашето утринско кафе нема да го поминеме покрај малите ТВ...

Што ДУИ ќе добие од владиниот колач доколку направи коалиција со СДСМ или ВМРО-ДПМНЕ?

Од PSE JO или зошто да не премиер Албанец до „Можеме уште повеќе, уште подобро“ има огромна разлика. Едните се препознатливи само по ветувањето...