fbpx
17.8 C
Skopje

ФОТО од официјалното пуштање во употреба на автопатот Демир Капија – Смоквица

АКТУЕЛНО

Автопатската делница Демир Капија – Смоквица, по шест години изградба, денеска и официјално е  пуштена во употреба, со што се добива целосно автопатско решение долж Коридорот 10 на територијата на Македонија.

Финансиската вредност на автопатот изнесуваше 218 милиони евра во делот на изградбата и 10 милиони евра за надзор, а од вкупните средства 70 милиони евра се грант од ЕУ, а останатите со заеми од Европската банка за обнова, развој и Европската инвестициска банка и шест милиони евра од државниот Буџет.

ФОТО

ФОТО

ФОТО

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -