Fri. Sep 22nd, 2023

Полицијата во Истанбул ја објави фотографијата од лицето за кое се сомнева дека го изврши нападот на Нова Година, кога во дискотека беа убиени 39 лица, додека околу 70 се повредени.

Во текот на денот одговорноста за овој напад го презема Исламска држава, а турските служби и натаму трагаат за терористот кој ладнокрвно уби луѓе, по што умешно избега.

Полицијата се сомнева дека напаѓачот има потекло од Киргистан или Узбекистан. Терористот испукал околу 180 куршуми, додека според неофицијални информации уапсени се седум личности кои се поврзани со и околу нападот.

By kiko

Leave a Reply

Your email address will not be published.