15.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Австриски стимул за истерување на мигранти: Напушти ја Австрија и добиј 1000 евра!

Австрискиот министер за внатрешни работи Волфганг Соботка започна нова иницијатива за враќање назад на илегалните мигранти.

Целта на ова е до крајот на 2019 година од Австрија да бидат вратени назад 50 000 азиланти. Министерот за внатрешни работи соопшти дека на првите 1000 луѓе.

кои добиваат одбивање за добивање на статус на бегалец, ќе биде понудена премија од 1.000 евра за доброволно напуштање на Австрија. За семејствата кои исто доброволно напуштат земјата, ќе се нудат 3.000

Овие парични износи ќе се нудат само на граѓани од Авганистан, Ирак и африканските држави. Финансискиот стимул од 1000 евра нема да се нуди на граѓаните од земјите од Западен

Во изминатата година 10 700 странци кои немале право на престој и ја напуштиле Австрија. 5800 од нив го имаат направено тоа доброволно.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави