11.8 C
Skopje
Sunday, April 14, 2024
Платено политичко рекламирање

Спасовски со УБАВА вест: Се зголемува платата за полицајците!

На први октомври сите вработени во Министерството за внатрешни работи ќе имаат плата зголемена за 10 отсто и до крајот на годината регрес за годишен одмор од 10 000 денари за секој полициски службеник, истакна Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, на својот Фејсбук профил.

– Секогаш кога верувате во една иста цел мора да дојдете до решенија.

Едно или друго мора да биде решението кое ќе биде во интерес на членовите на Македонскиот полициски синдикат, но и на сите вработени во Министерството за внатрешни работи, пишува Спасовски.

Тој нагласува дека низ дијалог дошле до решенија во интерес на членовите на МПС и на сите вработени на МВР.

поврзани објави

- Advertisement -

Последни објави