4.8 C
Skopje
Friday, February 23, 2024

Скопјани го дишат најзагадениот воздух во Европа, а 18-ти во светот Утринските мерења покажуваат

Скопјани го дишат најзагадениот воздух во Европа, а 18-ти во светот

Утринските мерења покажуваат дека скопјани го дишат најзагадениот воздух во Европа а 18-ти во светот, покажува страницата Ајкјуер.

Скопје се наоѓа во друштво на Делхи, Пакистан и Бангладеш со смртоносно висока загаденост.

ПМ-честичките се неколку дена над дозволеното. Министерката Шукова истакна дека јавните институции треба да се префрлат на еколошки систем на затоплување.

Надлежните постојано објаснуваат дека нема инстант мерки што ќе го расчистат воздухот

поврзани објави

- Advertisement -
- Advertisement -

Последни објави

- Advertisement -