37.8 C
Skopje
Sunday, July 14, 2024

Македонци во Швајцарија пееја македонски песни заедно со група „Седенка“ за 8 Март

Македонската група „Седенка“ по повод Меѓународниот ден на жената 8 Март настапи во „Mehrzweckhalle Nidermatt Birr“ – Швајцарија, во организација на Спортско Друштво Македонија, каде заедно со многу Македонци го прославија овој празник со убава музика од нашето поднебје.

„Чест ни е што Македонците кои живеат надвор од државава големите празници ги одбележуваат со македонска музика, а уште поголемо задоволство е што оваа година поканата да бидеме задолжени за музичкиот дел ни беше упатена токму на нас.

Група „Седенка“ е формирана во 2006 година и веќе 18 години настапува на свадбени прослави и секаков вид свечености. Во своите изведби опфаќа широк музички репертоар кој се состои од македонска народна и новосоздадена музика, македонски поп хитови и евергрини како и балканска и светска популарна музика.

Група „Седенка“ е формирана во 2006 година и веќе 18 години настапува на свадбени прослави и секаков вид свечености. Во своите изведби опфаќа широк музички репертоар кој се состои од македонска народна и новосоздадена музика, македонски поп хитови и евергрини како и балканска и светска популарна музика.

поврзани објави

Последни објави