12.8 C
Skopje
Monday, May 27, 2024
spot_img

Николовски меѓу пазарџиите во Делчево: Новиот градски пазар е со 192 продажни пунктови, проект кој го изгради Владата предводена од СДСМ

Да го започнеме денот на новиот пазар меѓу добри луѓе, пазарџии овде во Делчево.

Новиот градски пазар е со 18 дуќани, 192 продажни пунктови и 4 санитарни јазли. Вкупната вредност на овој капитален проект изнесува 43.5 милиони денари заеднички реализирани со средства од буџетот на Делчево #МЗШВ и Владата предводена од #СДСМ.

Наша единствена цел е подобар пласман и изнаоѓање на нови пазари за продажба на земјоделски производи.

Имаме конкретни мерки за да обезбедиме рекорден принос,зголемено производство на домашна храна со кој гарантираме извозот да достигне 1.25 милијарди евра.

До 2028 година повеќе извоз од увоз на храна!

поврзани објави

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Последни објави