24.8 C
Skopje
Sunday, May 19, 2024
spot_img
spot_img

“Бојмацалиев немора да оди до Меџитлија, може до магацинот на МВР да види – СТИГНАА 30.000 ОБРАСЦИ ЗА ПАСОШИ“

Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски соопшти дека ноив 30.000 обрасци за патни исправи се пристигнати во Македонија.

– Го повикувам дополнителниот заменик министер Бојмацалиев кој не мора да оди до Меџитлија, може тука до складот да отиде и да се увери дека се пристигнати.

Што се однесува до 100.000 пасоши кои ги споменува Бојмацалиев, доколку претходниот менаџмент обезбедел уште две ти машини кои наместо до 3 илјади ќе печателе до 6 илјади исправи на ден, во тој слулај немаше да се чека по два месеци, ќе се чекаше многу пократко, посочи Тошковски.

поврзани објави

- Advertisement -spot_img

Последни објави