fbpx
35.8 C
Skopje

Во кои земји има најмногу војници на “Исламска држава”?

АКТУЕЛНО

Босна и Херцеговина се рангираше на седмото место по бројот на членовите на “Исламска држава” по глава на жител, покажуваат последните податоци на тамошниот Национален институт за економски истражувања.

Пред нив се рангираат Тунис, Малдиви, Јордан, Либија и Косово.

Според вкупниот број членови на џихадистичка група, независно од бројноста на населението, Босна и Херцеговина се рангираше на 15-тото место. Од податоците на Институтот станува јасно уште дека кон „Исламската“ држава се приклучиле 330 босански државјани.

Истражувањето покажува дека петте најголеми центри за регрутирање екстремисти се во Тунис, Саудиска Арабија, Русија, Турција и Јордан.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -