fbpx
19.8 C
Skopje

АРМ: Средба на началникот на ГШ на АРМ со припадници на Вооружените сили на САД

АКТУЕЛНО

Соработката на АРМ со Армијата на Вооружените сили (ВС) на САД за Европа и остварените средби на Началникот на ГШ на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски со генерал-мајор Бен Хоџис продолжува во повеќе облици на активности од доменот на обуката на старешините на двете

Како резултат на средбите во неколкудневна посета на Армијата на Република Македонија се наоѓаат група млади офицери од Вооружените сили на САД со цел размена на искуства и приказ на начинот на

За време на денешната средба во ГШ, генералот Величковски пред младите офицери ја нагласи потребата од континуирана едукација и развивањето на нивните лидерски карактеристики кои се приоритет за нивниот професионален

Во текот на следните денови припадниците на ВС на САД ќе посетат дел од единиците и капацитетите на АРМ, каде ќе имаат можност да се запознаат со процесот на изведувањето обука како и да разменат мислења и искуства со своите колеги за предизвиците со кои се соочуваат во текот на извршувањето на секојдневните

Исто така планирана е обиколка на припадниците на АРМ кои се распоредени на јужната граница, каде во реална ситуација ќе можат да ги проследат мерките и процедурите кои АРМ успешно ги спроведува во справувањето со мигрантската криза, се вели во соопштението на АРМ.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -