fbpx
36.8 C
Skopje

За време на бременоста е добро да се консумира црно чоколадо

АКТУЕЛНО

Канадски научници утврдиле дека умереното консумирање на црно чоколадо (30 грамови дневно) за време на бременоста, поволно влијае врз развојот на фетусот.

Црното чоколадо е богато со флавоноиди што ја подобруваат функцијата на плацентата и помагаат при правилно растење на плодот.

Претходните истражуваа покажаа дека умереното јадење на црно чоколадо го намалува ризикот од компликации за време на бременоста.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -