fbpx
35.8 C
Skopje

10 неверојатни, но сосема вистински факти

АКТУЕЛНО

1. Запалката е измислена пред кибритот.

2. Ако држите златна рипка на темно, нејзината боја ќе стане посветла.

3. Жените имаат два пати повеќе рецептори на болка од мажите, но и толеранцијата им е повисока.

4. Цветовите растат побрзо на музика.

5. Пајче прифаќа секој, кого види во првите 10 минути по раѓањето на мајка.

6. Колку повисок ви е коефициентот на интелигенција, толку повеќе сонувате.

7. Пиратите го покривале едното око со преврска за подобра визија.

8. Смртта од удар со кокос е поверојатна од напад на ајкула.

9. Нервозата топи повеќе калории од насмевката

10. Ако автомобилите можеа да летаат, за час ќе стигнат до вселената.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -