fbpx
24.8 C
Skopje

Маркес за детето во нас

АКТУЕЛНО

Треба да се обидуваме да го слушнеме детскиот глас, кој се уште се крие во нас самите. Ако го слушаме него, ќе го разгориме животот во нас повторно. Ако ја загубиме врската со детето, нашата врска со животот ќе биде целосно раскината.

Габриел Гарсија Маркес (6 март 1927 – 17 април 2014), колумбиски писател, новинар, издавач и општественик, е меѓу најзначајните автори од 20-тиот век, добитник на Нобеловата награда за литература во 1982 година.

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -