fbpx
24.8 C
Skopje

Има ли живот?

АКТУЕЛНО

Сите прашања на една јавна беседа се вртат околу животот после смртта.

Учителот само се смеел и не дал ниту еден одговор.

Кога учениците го прашале што е причината за неговото молчење, тој подоцна рекол:

“Дали сте забележале дека токму луѓето кои не знаат што да прават со овој живот се оние кои сакаат друг – кој ќе трае вечно?”

“Но, има ли живот после смртта, или нема? – настојувал еден од учениците.

Има ли живот пред смртта? – тоа е прашањето! “- рекол Учителот.

Автор: Ентони де Мело

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

- Advertisement -